Trobada del Ràdio Club de la Cerdanya

Dies 8 i 9 d'agost de 2.009

EA3RCP-1 experiència d'APRS en globus.

Al baixar de la muntanya veníem parlant per ràdio amb amics que estaven a casa i havien fet el seguiment, un d'ells un "expert" en meteos i pic's ( d'aquells que ja en queden pocs ), es tracta de EA3CNO que des de fa anys fa uns kits meteos per APRS i també estava EA3ANS un altre "expert" dels que no en queden i va sortir el tema de "afaiguir" trama meteo amb temperatura i humitat i EA3CNO va dir que se posaria immediatament a treballar en el tema, coneixent-lo se que no ha anat a dormir sense començar a buscar documentació.......

Aquestes grans activitats mai es poden fer a títol individual, aquesta en concret ha estat possible gràcies a molta gent que ha aportat el seu granet de sorra, però s'ha d'agrair a l' organització de l' activitat, a la Junta i tots els socis del Ràdio Club de la Cerdanya que des de fa molts dies treballen preparen el terreny.

Ha participat l' Associació de col·laboradors de Protecció Civil de Lleida ( que va ser qui va tenir l' idea ) i  el seu President Emili Nadal, EA3BCH també conegut com 25 Oscar 3 i amb ells han participat gent de la Vall d'Arán com EC3DEL i  EA3ZQ i uns representants d' ADRASEC ( la Remer de França ) que ens han posat en contacte amb els radioafeccionats veïns per l' "invasió" del nostre globus.

L' "artista" del muntatge tècnic a càrrec d' Enric EA3IK, President d'AMIRED, el seguiment de "la nau" a càrrec de DIGIGRUP-EA3 i la estimable col·laboració de dos professors de la Facultat de Física de l' Universitat de Barcelona que a la hora de dinar ens han donat una classe amb formules en les estovalles..... i ens han convidat a explicar el "tema" a l' Universitat als seus alumnes... ja ja !

En fi, ens hem divertit molt ( que d'això es tractava ) i hem aprens molt.......
I ja hem posat data per a el proper genial !

Les bateries forrades amb espuma expansiva.

El TinyTrak dins de paper d'alumini per evitar interferències.

Tot dins d'una bossa per transport de congelats, a 11.000 metres va suportar -60 graus en el mes d'agost i va viatgar a una velocitat punta de 105 Km/h.

Les proves de sopor del pes i molta expectació per part dels assistents, d'esquerra a dreta Artur EA3ZQ, Nacho EC3DEL i Emili EA3BCH.

L'Enric EA3IK i l'Emili EA3BCH escoltaven atentament les indicacions del Professor de la Facultat de Física de l'Universitat de Barcelona.

Proves de pes.

L'antena transmissora muntada en un plat d'alumini.

L'Enric EA3IK (President d'AMIRED) posant Heli al globus, a la dreta del globus, l'Emili 25Oscar3 parlant amb el Josep Maria EA3DUR.

Els ordinadors per fer el seguiment APRS del globus a càrrec de DIGIGRUP-EA3.

El professor de la Facultat de Física de l' Universitat de Barcelona, Jerónimo Lorente dona el vist i plau per el vol.

Tot a punt per volar !

Amb 39 minuts de retràs per la pluja, a les 12:39 hores EA del dia 9 d'agost de 2.009 surt el primer globus EA3RCP-1.

Poc després ja el perdem de vista..... va arribar més a munt de Avignon a la JN23 i va superar els 11.000 metres d'altitud en més de 3 hores de transmissió APRS

Ho podeu veure a http://aprs.fi

Notam d'Aena, el permís per tirar el globus.

Al final la foto de "familía". 

Gent del Ràdio Club Cerdanya FELICITATS PER LA TROBADA I QUE HO PODEU CELEBRAR MOLTS ANYS. Gràcies per tot.

Noticia d'última hora : El globus ha aparegut, s'ha trobat a Moulès et Baucels, prop de Nimes a França.


Tornar a la plana principal.